Alphens
Kozakkenkoor

Aankomende optredens

St. Bonifaciuskerk
za 30 nov 2019
Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn
Muzikale begeleiding 2e Adventsdienst
zo 08 dec 2019
Maranathakerk Alphen aan den Rijn
Midwinterconcert Zeist
za 14 dec 2019
Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist
Alphens Kozakkenkoor in concert
zo 02 feb 2020
Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk, Nieuwkoop
Lenteconcert met Volendams Vocaal Ensemble
zo 15 mrt 2020
Maranathakerk, Alphen aan den Rijn

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Steun het koor

Lees meer...

Het Alphens Kozakkenkoor bestaat uit ongeveer 35 leden. De stemmen zijn verdeeld over bassen, baritons en eerste en tweede tenoren. Het repertoire bestaat uit byzantijns-liturgische muziek en kozakkenliederen.

Het koor is op 25 april 2007 opgericht en dus nog betrekkelijk jong. De leden komen uit Alphen en wijde omgeving, zoals Leiderdorp, Woubrugge, Roelofarendsveen, Ter Aar, Aalsmeer, Wilnis, Nieuwkoop,Woerden, Moordrecht, Wassenaar, Leimuiden, Nieuw-Vennep en Zoetermeer.

Er wordt in het Russisch gezongen. De teksten worden gefonetiseerd, want het cyrillisch schrift geeft wat problemen voor de meeste leden.... Voor de juiste uitspraak van de tekst is het een voordeel, dat dirigent Arkadi Gankin Wit-Rus van geboorte is.

Inmiddels heeft het koor al tientallen optredens in theater, kerken, verzorgingshuizen, etc. verzorgd. Ook is vijf keer in Duitsland in kloosterkerken en kastelen opgetreden.

De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Geïnteresseerden kunnen voor een kennismakingsrepetitie contact opnemen met een van de bestuursleden .