Alphens Kozakkenkoor

Het Alphens Kozakkenkoor is nu gestopt met de repeties in kleine groepen om gehoor te geven aan de strengere regels ivm corona-besstrijding.  Maar ze hebben toch in deze periode een bijzondere prijs te winnen. Ze hebben namelijk deelgenomen aan een internationaal internet concours in Gomel (Belarus) . Hieronder het jury-rapport en de bijbehorende oorkonde.

Geachte Arkadi en deelnemers van het Alphens Kozakkenkoor!

Wij bedanken jullie voor het deelnemen aan het 1-e Internationale internet- festival.
Wij zijn heel erg blij dat Alphens Kozakkenkoor voor de zoveelste keer weer een grote bijdrage levert aan internationale samenwerking tussen Belarus en Nederland, aan vriendschap met verschillende (zang)clubs van de stad Gomel, waar Lidya Elovaya de leider is. In verband met de situatie rond het coronavirus heeft dit jaar in Gomel en in de Republiek Belarus voor het eerst een Internationale internet-festival plaatsgevonden onder motto “Onze leeftijd staat ons niet in de weg!” Dit festival kreeg heel veel belangstelling bij zowel de deelnemers uit ons land als uit het buitenland. Aan het festival hebben meer dan 30 gezelschappen uit Nederland, Rusland en Republiek Belarus deelgenomen.
Het optreden van Alphens Kozakkenkoor heeft grote indruk gemaakt op alle juryleden. In het bijzonder hebben zij het hoge niveau van het repertoire gewaardeerd, de mooie kostuums, alsook de professionaliteit van de dirigent en de leider Arkadi Gankin.
De jury onder leiding van Anatoly Yarmolenko heeft besloten om de Alphens Kozakkenkoor met het eerste graad diploma te onderscheiden in de nominatie “Vocale kunst”.
Gefeliciteerd! Wij wensen Alphens Kozakkenkoor mooie prestaties in de toekomst en hopen op de nieuwe ontmoetingen!

Hoogachtend,

Het festival comité

PHOTO 2020 10 15 17 50 36

Vertaling van Oorkonde

Eerste Internationale festival “ onze leeftijd staat ons niet in de weg!” Het eerste graad Diploma wordt uitgereikt aan Alphens Kozakkenkoor, Nederland, onder leiding van A. Gankin in de nominatie “Vocale Kunst”.

Getekend door de juryvoorzitter Anatoly Yarmolenko