Alphens
Kozakkenkoor

Aankomende optredens

Concert Marienmunster Duitsland
vr 02 okt 2020
Kulturstiftung Marienmunster

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Dirigent, begeleider

Arkadi Staand
ARKADI GANKIN
Dirigent Arkadi Gankin is geboren in Gomel (Wit Rusland). Hij volgde zijn opleiding aan het conservatorium te Minsk, waarna hij jarenlang het vak van muziekdocent uitoefende. Hij is als muziekdocent naar Nederland gekomen en doceert nu aan muziekschool in Capelle aan den IJssel en geeft les op de Poesjkinschool in Leiden. Verder is hij een veel gevraagde concertaccordeonist. Met zijn Russische accordeon, de bajan, treedt hij op bij de meest uiteenlopende muziekevenementen. Arkadi is dirigent sinds de oprichting in april 2007 van het Alphens Kozakkenkoor.
Het is een groot voordeel dat hij door zijn afkomst de koorleden kan toeleggen op de juiste Russische uitspraak.
Het Alphens Kozakkenkoor kent alleen amateurs maar door zijn gedrevenheid en enthousiasme heeft hij met dit koor een hoog niveau weten te bereiken. Het was dan ook een feest voor het koor om in 2017 in zijn geboorteland een aantal concerten te kunnen geven die daar veel indruk hebben achtergelaten bij de vele bezoekers en ook bij de koorleden.