• P1050417.jpg
  • _DSC1714-4.JPG

Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop

221126Afbeelding3

Op zaterdagavond 17 december wordt in Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop een Midwinterconcert gegeven. De aanvang daar is om 20:15 uur. Weer een zeer gevarieerd programma met solistische optredens van eigen koorleden. Op weg naar de Kerstdagen zal ook daar het programma op afgesteld worden. De begeleiding is inmiddels uitgebreid met Natalia Shevchenko, die de balalaika bespeelt. Kortom zeker de moeite waard dit concert te bezoeken.
Kaartverkoop en organisatie gaat via Kaleidoscoop en de link hiervoor hebben wij hier bijgevoegd. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 150 bezoekers in dit gezellige theater.

>>>>>       Kaarten bestellen Kaleidoskoop     <<<<<<<

HEILIGE ADRIANUSKERK LANGERAAR

Op zaterdagavond 26 november heeft het Alphens Kozakkenkoor de eerste Adventsdienst in de Langeraarse Adrianuskerk begeleid. Het zingend binnenkomen van achter uit de kerk gevolgd door Pastoor Glas werd als indrukwekkend ervaren. De mis werd ondersteund door Byzantijns -orthodoxe gezangen en ook een mooie Oekraiens Maria-lied. Wat meegezongen werd op de voorste rij van de kerk. De dames bleken vluchtelingen uit Oekraine te zijn en hadden onderdak gevonden in Langeraar. Na afloop bracht het Alphens Kozakkenkoor nog een paar nummers van hun nieuwe repertoire ten gehore. Het geheel werd enthousiast ontvangen door de vele aanwezige en werd hun staande ovatie zeker gewaardeerd door het koor.

Dorpskerk van Sassenheim221113Afbeelding2

Zondag 13 november, in de mooie en monumentale Dorpskerk van Sassenheim, hebben de koorleden weer energie opgeladen, doordat het publiek na afloop weer aangaf wat een bijzonder concert zij hadden ervaren. Vooral het zeer gevarieerde repertoire sprak hen aan.

Vocaal Kabaal221105Afbeelding1

In de Maranathakerk te Alphen aan den Rijn, waar wekelijks de repetitie wordt gehouden, werd met 5 koren een benefietconcert gegeven voor de restauratie van het orgel. Ook daar kregen de mannen lovende reacties voor hun optreden.

Alphens Kozakkenkoor ontmoet weer enthousiast publiek.221016Afbeelding1

Na een periode van het uitvallen van concerten door Corona zijn de koorleden onder leiding van dirigent Arkadi Gankin hard aan het werk gebleven om weer nieuwe nummers in hun repertoire op te nemen. Daaronder ook mooie nummers uit Oekraïne en Georgië. De opening van het concertseizoen op 16 oktober in de prachtige Oude Kerk in Zoetermeer leverde na afloop een staande ovatie op van een enthousiast publiek.
Een welkome opkikker om daarmee van start te gaan.

Alphens Kozakkenkoor vereerd met uitnodiging.

Zaterdag 12 mei  heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een samenkomst voor Oekraïne georganiseerd. Terwijl het publiek toestroomde, zong het Alphens Kozakkenkoor stemmige muziek en terwijl burgemeester Liesbeth Spies de vlag ging hijsen samen met de kinderburgemeester Safae Ahannay, de Alphens Nataliya Kornyeyeva  en haar Oekraiense moeder. In een indrukwekkende speech gaf de burgemeester aan dat zij heel nauw betrokken is met het leed van de Oekraieners. Ze had deze zaterdag dan ook al directe contacten gehad met een burgemeester van de geboorteplaats van Nataliya Kornyeyeva in Oekraïne en met enkele vluchtelingen die ook in Alphen aan den Rijn welkom zullen zijn.

Het was fijn om te vernemen dat de bijdrage van het koor hierbij indrukwekkend werd genoemd.220312Alphenskozakkenkoor

Het Alphens Kozakkenkoor voelt zich ook betrokken bij Oekraïne en heeft op een aantal woensdagavonden pro Deo- samenkomsten georganiseerd voor OekraÏne . Na afloop werd er een collecte gehouden voor de gezamenlijke vluchtelingenhulp. Woensdag 16 maart zou dit ook plaatsvinden in de OLV Hemelvaartkerk in Nieuwkoop. Die hebben we moeten cancellen door corona bij een aantal leden.  26 maart 2022 hoopt het koor weer volledig in goede gezondheid aan te kunnen treden bij het concert in De Schutse te Uithoorn. Ook daar is besloten van de kaartverkoop 50% over te maken naar giro 555. Het koor hoopt wel op voldoende belangstelling om zelf ook nog uit de onkosten te komen.