Select your language

Agenda

St. Nicolaaskerk Nieuwveen

Category: Sunday 29 September 2024
Start: 2:30
Location : St.Nicolaaskerk, Dorpsstraat 43, 2441 CG Nieuwveen Nieuwveen
Accessibility: Openbaar
Tickets: € 15,00
in voorverkoop € 12,50
Description:

De PR van het Alphens Kozakkenkoor is altijd op zoek naar mooie locaties met goede akoestiek. Dit keer werden ze zelf benaderd door een van de vele vrijwilligers van de St. Nicolaaskerk in NIeuwveen. Het kerkbestuur was direct enthousiast over dit idee en wilde er graag alle medewerking aan verlenen. Het toeval wil dat een medewerking van de PR er zo’n 70 jaar geleden in een jongenskoor heeft gezongen. Zijn stem is nu wat voller geworden, nu gaan ze hun best doen om samen met het bestuur een volle kerk te realiseren. Een prachtige kerk in het pittoreske dorp Nieuwveen.
Zondagmiddag 29 september 2024 om 14:30 uur zullen de leden van het Alphens Kozakkenkoor met passie het publiek in de St. Nicolaaskerk trakteren met een zeer gevarieerd programma.

Het koor, uniek in samenstelling in Nederland, met de begeleiding van het professionele trio Esperanza. Zij hebben al een jaar het publiek weten te verrassen.
Met de bajan , balalaika en bas-balalaika wordt het koor op virtuoze wijze begeleid en zijn er intermezzo’s waar zij helemaal los gaan op de instrumenten. Verder zullen de bajanisten Arkadi Gankin en Sheila Moens de begeleiding van het koor completeren. Kazachstaanse sopraan Yelena Guryeva zal ook haar bijdrage leveren en ook samen met het koor.
Het koor brengt een mengeling van Byzantijnse muziek, Oekraïense en Georgisch volks- en romantische en authentieke Kozakkenmuziek.
Met de goede akoestiek in de kerk zullen de Alphense Kozakken met hun bijzondere klankkleur het publiek zeker verrassen. En dirigent Arkadi Gankin zal het publiek met zijn koor weer enthousiast maken om ook in Nieuwveen met staande ovatie het podium te kunnen verlaten.
Het Alphens Kozakkenkoor heeft dus veel te bieden zeker de moeite waard dit te komen ervaren.
Een lady-speaker zal de liederen aankondigen en de inhoud ervan weergeven.
U bent allen van harte welkom.

(kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis)