Select your language

Agenda

Concert Dorpskerk Sassenheim

Category: Sunday 13 November 2022
Start: 2:30
Location : Dorpskerk, Hoofdstraat 217, Sassenheim
Accessibility: Openbaar
Tickets: €15
Description:

CONCERT ALPHENS KOZAKKENKOOR
in de Dorpskerk te Sassenheim
Zondagmiddag 13 november aanvang 14:30 uur

>> Als u links op de rode button klikt kunt u de kaarten in voorverkoop voor € 12,50 + € 0,50 servicekosten bestellen.<<

Na de dramatische Russische inval heeft het koor de afgelopen maanden diverse benefietconcerten voor slachtoffers en vluchtelingen uit Oekraïne gegeven. Ook werd het Alphens Kozakkenkoor door de gemeente Alphen aan den Rijn uitgenodigd bij de nationale actie voor Oekraïne. Een indrukwekkende gebeurtenis waar burgemeester Spies al diverse contacten had met Oekraïense dames waardoor direct opvang en steun geregeld kon worden.
Het koor met leden uit het Groene Hart willen weer graag hun stem laten horen aan een groot publiek. Bij het eerste concert in Zoetermeer op 16 oktober jl. heeft het koor een enthousiast publiek ontmoet die allen zeer verrast en onder de indruk waren.
Ook in de monumentale Dorpskerk van Sassenheim willen de koorleden graag het publiek van 14:30 tot 16:00 uur verrassen met een fijne aaneengesloten muzikale middag.
Het zijn allemaal zangers die iedere woensdagavond trouw de repetities volgen en waarvan een deel daarvoor vele kilometers moeten rijden. Kortom gedreven zangers die bij de uitvoeringen dan ook altijd een dankbaar en tevreden publiek achterlaten. Een concert dat zeer gevarieerd is opgebouwd met meerstemmige a capellamuziek tot authentieke melancholische composities en romantische Kozakkenliederen o.a. uit Oekraïne en Georgië.
Het belooft een bijzondere middag te worden met solisten en muzikale intermezzo’s op bajan en trompet.
Gezien de stijgende kosten van energie en levensonderhoud heeft het Alphens Kozakkenkoor besloten dit concert aan te bieden voor € 12.50 in de voorverkoop en € 15.00 bij aanvang concert.

 

 

De geschiedenis van de Dorpskerk gaat terug tot de 16-de eeuw en is nauw verbonden met die van de Hervormde Gemeente Sassenheim. De kerk was toen gewijd aan de Heilige Pancratius. Na een brand kwam de verbouw gereed in 1595. Het bord met de Tien geboden dat in de kerk hangt stamt uit een jaar erna. Begin 18-de eeuw kreeg de kerk het aanzien dat het nu heeft. In de tijd die volgde werden gedeeltes van de kerk en de toren gerestaureerd. De oorspronkelijke romaanse stijl kwam weer terug bij de ingrijpende restauratie van 1971.