Alphens Kozakkenkoor

Aankomende optredens

Concert Openluchttheater Leiden
zo 12 sept 2021
Openluchttheater Leidsehout, ingang Poelgeesterweg t/o nr. 2 Leiden,
Optie Concert Abteikirche Marienmunster
za 25 sept 2021
Abteikirche Marienmunster
Concert Russische Kirche Paderborn
zo 26 sept 2021
Russische Kirche Paderborn, Maximilian-Kolbe Strasse 2, 33175 Bad Lippspringe
Concert Bonifaciuskerk
zo 17 okt 2021
Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn
Optie Concert Kruiskerk Amstelveen
zo 07 nov 2021
Kruiskerk Amstelveen

Steun het koor

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Het Alphens Kozakkenkoor heeft weer een aantal nieuwe leden bij de bassen, baritons en tweede tenoren. De eerste tenoren zijn echter op zoek naar nieuwe zangers aan hun zijde. Zij zingen het hoogste lied, maar zouden het in deze tijd wel van de daken willen schreeuwen dat ze een paar mooie stemmen er bij willen hebben.

De nieuwe leden die zich bij ons gevoegd hebben, hadden ook eerst wat drempelvrees omdat er alleen in het Russisch gezongen wordt en dachten eerst dat ze dit niet onder de knie zouden kunnen krijgen. De teksten zijn echter fonetisch opgeschreven om snel eigen te maken. En nu na enkele weken en wat extra studie zingen ze al hun eerste partijen mee, en met veel plezier. Want naast de serieuze aanpak bij de repetities blijft het plezier een belangrijke factor binnen het koor. De leden komen van heinde en ver om wekelijks de repetitie te volgen (zie bij koor de ledenlijst). De onderlinge band wordt steeds steviger en ook de nieuwe leden voelen zich er snel thuis. Er heerst een gezellige sfeer en de meesten zijn dan ook al ruim voor aanvang van de repetitie aanwezig om eerst weer even gezellig bij te praten.

De repetitie vindt plaats in de Maranathakerk aan de Jongkindt Coninckstraat 2 te Alphen aan den Rijn op de woensdagavond van 19:45 uur tot 22:15 uur. Joke de Vor, inmiddels grote fan van het koor, is daar beheerster en gezellige gastvrouw.

Kortom, wilt u net als de andere leden van het koor een ontspannend avondje zingen, kom dan gerust eens vrijblijvend kijken en luisteren. Wel even vooraf melden. Belangstellenden krijgen voldoende ruimte om eerst te proeven of deze muziek hen aanspreekt alvorens ze ingeschreven worden. Voor beide partijen een prettige bijkomstigheid om te ontdekken bij welke partij de stem het beste past.

We zijn weer volop bezig nieuwe nummers in te studeren en ons voor te bereiden op de concerten van 2018 die er weer veelbelovend uitzien.

Laat uw stem horen, je bent van harte welkom bij Bas, Wim, Hans, Cees, John en Edu de eerste tenoren van het Alphens Kozakkenkoor.

compleet koor Nieuwkoop

Net als elk ander Nederlands zangkoor heeft het Alphens Kozakkenkoor uit Alphen aan den Rijn sinds maart 2020 gezocht naar mogelijkheden om de Coronacrisis te weerstaan. In september kreeg het Alphens Kozakkenkoor een enorme opsteker vanuit Wit-Rusland (Belarus) dat uiteindelijk uitmondde in nieuwe initiatieven om te blijven repeteren.

 

De Corona sloeg in maart keihard toe: het in de eerste week geplande concert moest worden gecanceld en de repetities per direct stopgezet. Een stille tijd brak aan. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een oplossing, want zangers moeten zingen. Zodra de mogelijkheid zich voordeed, hervatte het koor haar repetities. Per stemgroep werd op 1 ½ meter afstand in de kerkzaal geoefend. Het zingen was wel weer begonnen maar het voldeed niet helemaal: een 4-stemmig koor wil 4-stemmig zingen! Het was ook maar voor korte duur door de nieuwe lockdown.         

        PHOTO 2020 10 15 17 50 36                                                                              

Ondertussen had dirigent Arkadi Gankin, het bestuur en de pr-commissie niet stilgezeten en ingeschreven voor het internationale internetfestival in Belarus. Aan het festival hebben meer dan 30 gezelschappen uit Nederland, Rusland en Belarus deelgenomen. Het optreden van het Alphens Kozakkenkoor heeft grote indruk gemaakt op alle juryleden. In het bijzonder hebben zij het hoge niveau van het repertoire en de mooie kostuums gewaardeerd alsook de professionaliteit van de dirigent en leider Arkadi Gankin. De jury, onder leiding van Anatoly Yarmalenko, heeft besloten het Alphens Kozakkenkoor te onderscheiden met het eerste graad diploma in de nominatie “Vocale kunst”.

Deze opsteker stimuleerde om tot nieuwe initiatieven te komen. Sinds eind november oefent dirigent Arkadi Gankin weer per stemgroep per “Zoom”. Geen ideale situatie maar zangers kunnen weer zingen.

Het Alphens Kozakkenkoor wenst alle zangers en koren een muzikaal en beter 2021.

Het Alphens Kozakkenkoor heeft besloten om, in verband met het coronavirus en de mogelijke gevolgen,  alle risico's uit te sluiten door het gezamenlijk concert van zondag 15 maart a.s. met het Volendams Vocaal Ensemble uit te stellen tot het voorjaar van 2021.  Zodra de nieuwe concertagenda is afgerond, zullen we u tijdig informeren via deze site en diverse sociale media.

Toehoorders, die reeds een entreekaart hebben gekocht, kunnen deze bij de voorverkoopadressen inleveren en ontvangen dan hun geld terug. Degene, die via de website hun kaart hebben aangeschaft, krijgen hun geld automatisch retour via hun bankrekening.

 

 

Bflyer Scan

 

Aflyer Scan

Tebje pajom 5

Het Alphens Kozakkenkoor heeft 14 december jl het concertjaar 2019 succesvol afgesloten samen met het Gemengd Koor Cantiamo uit Austerlitz. Een gevarieerd programma met wisselende muziekstijlen. Een goed gevulde Oosterkerk in Zeist met een publiek wat steeds enthousiaster werd en tenslotte uit hun dak ging toen beide koren 3 verschillende nummers met elkaar ten gehore brachten. De dirigenten Arkadi Gankin van het Alphens Kozakkenkoor en Arie Perk van Cantiamo wisten de zangers en zangeressen tot een hoogstaand nivo te dirigeren en te begeleiden.
Het Alphens Kozakkenkoor met vaste begeleidster Sheila Moens op bajan kijkt terug op weer een gewaardeerd optreden. Het publiek blijft altijd de stimulans voor de koorleden om weer enthousiast naar de repetities te gaan en zich in zetten voor het nieuwe repertoire.

PHOTO 2019 12 14 23 03 50

Zondagmiddag 2 februari 2020 zal het Alphens Kozakkenkoor om 14:30 uur een concert geven in de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk in Nieuwkoop. Het is een eer het jubileum 750 jaar NIeuwkoop met een concert te mogen openen.
Heeft u dus nog geen idee wat voor een kerstcadeau er onder de boom moet. Kaarten à € 15,- zijn te koop via alle Brood- en Banketbakkerijen van Tersteeg in de regio, bij de Gemakswinkel in Langeraar en ook aan de kerk na de diensten en dinsdag- en donderdagmorgen aan de pastorie van 9:30 tot 12:00 uur.
Het kan ook heel eenvoudig vanuit uw stoel via www.alphenskozakkenkoor.nl via de button Online Kaarten Bestellen. De kaarten worden dan na ontvangst van de betaling naar uw huisadres gestuurd.

Dirigent Arkadi Gankin, Sheila Moens, bestuur en alle Alphense Kozakken wensen u hele fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2020.
Wij hopen in 2020 weer velen van u te ontmoeten bij een van onze concerten.