Alphens Kozakkenkoor

Het Alphens Kozakkenkoor heeft besloten om, in verband met het coronavirus en de mogelijke gevolgen,  alle risico's uit te sluiten door het gezamenlijk concert van zondag 15 maart a.s. met het Volendams Vocaal Ensemble uit te stellen tot het voorjaar van 2021.  Zodra de nieuwe concertagenda is afgerond, zullen we u tijdig informeren via deze site en diverse sociale media.

Toehoorders, die reeds een entreekaart hebben gekocht, kunnen deze bij de voorverkoopadressen inleveren en ontvangen dan hun geld terug. Degene, die via de website hun kaart hebben aangeschaft, krijgen hun geld automatisch retour via hun bankrekening.

Bflyer Scan

Aflyer Scan

Tebje pajom 5

Het Alphens Kozakkenkoor heeft 14 december jl het concertjaar 2019 succesvol afgesloten samen met het Gemengd Koor Cantiamo uit Austerlitz. Een gevarieerd programma met wisselende muziekstijlen. Een goed gevulde Oosterkerk in Zeist met een publiek wat steeds enthousiaster werd en tenslotte uit hun dak ging toen beide koren 3 verschillende nummers met elkaar ten gehore brachten. De dirigenten Arkadi Gankin van het Alphens Kozakkenkoor en Arie Perk van Cantiamo wisten de zangers en zangeressen tot een hoogstaand nivo te dirigeren en te begeleiden.
Het Alphens Kozakkenkoor met vaste begeleidster Sheila Moens op bajan kijkt terug op weer een gewaardeerd optreden. Het publiek blijft altijd de stimulans voor de koorleden om weer enthousiast naar de repetities te gaan en zich in zetten voor het nieuwe repertoire.

PHOTO 2019 12 14 23 03 50

Zondagmiddag 2 februari 2020 zal het Alphens Kozakkenkoor om 14:30 uur een concert geven in de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk in Nieuwkoop. Het is een eer het jubileum 750 jaar NIeuwkoop met een concert te mogen openen.
Heeft u dus nog geen idee wat voor een kerstcadeau er onder de boom moet. Kaarten à € 15,- zijn te koop via alle Brood- en Banketbakkerijen van Tersteeg in de regio, bij de Gemakswinkel in Langeraar en ook aan de kerk na de diensten en dinsdag- en donderdagmorgen aan de pastorie van 9:30 tot 12:00 uur.
Het kan ook heel eenvoudig vanuit uw stoel via www.alphenskozakkenkoor.nl via de button Online Kaarten Bestellen. De kaarten worden dan na ontvangst van de betaling naar uw huisadres gestuurd.

Dirigent Arkadi Gankin, Sheila Moens, bestuur en alle Alphense Kozakken wensen u hele fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2020.
Wij hopen in 2020 weer velen van u te ontmoeten bij een van onze concerten.

Zeer gevarieerde concerten staan op het programma: van besloten concerten tot optredens met andere gerespecteerde koren, zoals op 14 december met Gemengd Koor Cantiamo uit Austerlitz (zie agenda) en op 15 maart met het Volendams Vocaal Ensemble. Ook de begeleiding bij adventsdiensten staan dit jaar op het programma. En in Nieuwkoop gaan we op 2 februari 2020 een puur Alphens Kozakkenkoorconcert geven met vele nieuwe nummers op het programma.
Wij kunnen ons erop verheugen dat de stemdekking bij de tenoren weer in balans is door twee tenoren die zich hebben aangemeld. Zij waren direct enthousiast na de eerste kennismaking en voelen zich al helemaal thuis. We kunnen natuurlijk altijd nog meer tenoren gebruiken al is er nu meer ruimte voor bassen. De grote wens van onze dirigent Arkadi Gankin blijft om de stemgroepen goed in balans te houden. Dus loop eens binnen als je het gevoel hebt een mooie basstem ten gehore te kunnen brengen. Een stemgroep die door hun sonore, lage stemmen een bijzondere dimensie aan het koor geeft.
Je hoeft beslist niets te vrezen voor het Russisch wat we zingen want dat is allemaal fonetisch weergegeven en kan je het als het ware zo oplezen. En alle muziek staat op de website, dus de melodielijn kan je thuis oefenen. Ook leuk.
Kortom zangers in de wijde omgeving van Alphen aan den Rijn kom eens langs bij de repetitie op woensdagavond en proef de sfeer van het koor en wellicht maakt de muziek bij jou ook iets los.
Loop eens rustig deze site door en kijk eens waar alle leden vandaan komen. En ontdek dat afstand geen bezwaar is voor vele Kozakken.
Laat vooraf wel even weten wanneer je komt luisteren.
Graag tot ziens en wellicht ook tot horens!

Dat zijn bij het Alphens Kozakkenkoor de tenoren. Het is een enthousiaste groep die nog wel een paar extra stemmen kan gebruiken. Ze weten zich nog steeds goed te mannen maar om alle partijen goed in balans te houden is iedere stem daar van harte welkom. We weten dat er enige terughoudendheid is om te reageren omdat alles in het Russisch gezongen wordt. Maar iedere keer blijkt weer voor degene die toch de stap gewaagd hebben dat dit heel snel onder de knie te krijgen is. Alle teksten zijn fonetisch weergegeven en is het dus eenvoudig lees- en uitspreekbaar en klinkt het werkelijk Russisch. Onze dirigent Arkadi Gankin komt uit Wit-Rusland en weet of onze uitspraak juist is, en weet de kleine nuances aan te brengen waar nodig. Op deze site  kan je nog heel veel informatie vinden van het koor en is het ook mogelijk daar een afspraak te plannen. Dat kun je nu ook rechtstreeks doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kom sluit je aan bij die gezellige kozakken in Alphen aan den Rijn. Daar krijg je zeker geen spijt van!

Voor de echte Kozakken was de afstand geen probleem om hun doel te bereiken. Ook niet voor deze Alphense Kozakken. Zij komen namelijk uit Hazerswoude-Rijndijk, Leiderdorp, Soest, Noorden, Oude Wetering, Wassenaar, Moordrecht, Aalsmeer, Woerden, Boskoop, Bergambacht, Leimuiden, Utrecht, Hardinxsveld-Giesendam,Ter Aar(Langeraar,Aardam), Nieuwkoop(De Meije), Zoetermeer, Woubrugge, Boskoop en natuurlijk ook nog een aantal uit Alphen aan den Rijn. Dus welllicht is er iemand te vinden waarmee je kan poolen als de afstand wat verder weg is.