Alphens
Kozakkenkoor

Aankomende optredens

St. Bonifaciuskerk
za 30 nov 2019
Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn
Midwinterconcert Zeist
za 14 dec 2019
Oosterkerk, Zeist

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Steun het koor

Lees meer...

Of je het samen doet of in je eentje, of in het Alphens Kozakkenkoor: zingen is gezond. Het is goed voor je longen, je hart en humeur. Geen wonder dat steeds meer mensen het doen. Ook het Alphens Kozakkenkoor herkent zich hier in als iedere woensdagavond uit Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland weer zo'n 34 leden opgeruimd naar de repetitie komen. Al die mensen die elkaar niet konden, maar samen zingen alsof ze al jaren bij elkaar horen. Nog niet wetende dat het zo gezond is. Dat het heel gezellig is kwamen ze al snel achter en lijkt het inmiddels een grote vriendenclub. Maar dat het zo goed voor verschillende spieren in het bovenlijf is, zoals die van buik en rug die dan namelijk getraind worden dat wisten ze niet.En de longen en de ademshalingsspieren zijn beter in vorm geraakt door ademhaling vanuit de buik. Daarnaaast is ook de hoeveelheid antistress-hormonen en endorfinen toegenomen. Dat geeft een gelukkig gevoel en kan pijnstillend werken. Mensen die chronisch pijn hebben, vergeten de pijn tijdens het zingen vaak even. Na een uurtje zingen heb je ook meer afweerstoffen in je bloed, wat het immuumsysteem een boost geeft. Dat alles blijkt uit onderzoeken van onder andere de universiteiten in Goteburg en Frankfurt. 

Wat zou er dan nog een reden kunnen zijn om je niet als lid bij het ALphens Kozakkenkoor te melden? Het zou kunnen zijn omdat we uitsluitend in het Russich zingen. Maar het is allemaal fonetisch weergeven en kun je het makkelijk aflezen, en heb je het ongemerkt heel snel onder controle.

Er wordt iedere woensdagavond gerepeteerd in:

Maranathakerk, Jonkheer Coninckstraat 2, Alphen aan den Rijn.

Aarzel niet en voordat je het weet zing je mee in het Alphens Kozakkenkoor, en zal je er iedere woensdagavond naast de serieuze repetitie veel ontspanning genieten, wat dus ook nog goed is voor je lijf en leden.

Jullie zijn van harte welkom!!