Alphens
Kozakkenkoor

Aankomende optredens

St. Bonifaciuskerk
za 30 nov 2019
Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn
Midwinterconcert Zeist
za 14 dec 2019
Oosterkerk, Zeist

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

Steun het koor

Lees meer...

22366264 1611320095555193 78281616612073268 n

Het Alphens Kozakkenkoor heeft zondag 8 oktober het jubileumconcert gegeven in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn. Een bijna volle zaal met 600 bezoekers genoot van een afwisselend concert met de a capella gezongen byzantijnse en orthodoxe muziek tot de romantische en vrolijke kozakkenliederen.

Met begeleiding van Ensemble Samovar met authentieke instrumenten zoals de domra, basbalalaika en de bajan haalden de Alphense Kozakken het uiterste uit hun muzikale vermogen om het publiek te boeien. Dirigent Arkadi Gankin werd in verschillende speeches geroemd dat hij in 10 jaar dit voor elkaar heeft weten te brengen. Ook burgemeester Spies was verrast een dergelijk koor in Alphen aan den RIjn te hebben. Ze had de uitnodiging van het koor als een cadeau ervaren.

Voorzitter Hans van den Berg haalde in zijn speech aan dat hij eigenlijk 18 burgemeesters had moeten uitnodigen omdat de zangers uit veel verschillende gemeentenkomen zoals Hendrik Ido Ambacht, Utrecht, Zoetermeer, Leiderdorp, Wassenaar en natuurlijk een aantal omliggende gemeenten en Alphen aan den Rijn. Allemaal zangers die de Russische muziek in hun hart sluiten en dat dan ook met veel plezier tot uiting brengen tijdens de vele concerten, die het koor geeft.

Ook de soliste van het jubileumcopncert, mezzo-sopraan Viktoria Pankratova, afkomstig uit St. Petersburg, nu ook woonachtig in Nederland, wist op haar eigen wijze het publiek weer te boeien. 

De lady-speaker Nathaliya Staravoit kondigde met een Wit-Russisch accent de nummers op charmante wijze aan en vertelde een en ander over de inhoud van de liederen.

Na afloop kreeg het koor veel leuke en spontane reacties van de bezoekers en was het dan ook heel druk tijdens de nazit die in de foyer en cafe werd gehouden. De medewerkers van Castellum moesten even flink de handen uit de mouwen steken om de vele bezoekers van een drankje te oorzien. Voor publiek en zeker voor de koorleden een mooi moment even met elkaar dit concert door te nemen.

Het Alphens Kozakkenkoor was met de bijna volle, grote zaal van het theater heel tevreden. Het jubileumjaar werd zo mooi afgesloten. De vijf kozakken van de jubileumcommissie kunnen tevreden terugzien op een jaar met vele hoogtepunten, waaronder ook de concertreis door Belarus. Het concert van zondag was ook voor hen de kers op de taart. Bestuur, leden en nu ook de burgemeester zijn het eens over één motto: "Alphens Kozakkenkoor, daar mogen we trots op zijn".