Alphens
Kozakkenkoor

Oproep

Repetities weer begonnen

Nieuwe leden moeten nu de stap zetten! De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Maranathakerk, Jongkindt Coninckstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Het koor kan versterking gebruiken van eerste tenoren. Alweer hebben twee nieuwe leden zich gemeld.

Lees meer...

Steun het koor

Lees meer...

2e Lustrum 2007 - 2017

flyersite

Al 10 jaar heeft een bijzonder koor Alphen aan den Rijn als thuisbasis. Het Alphens Kozakkenkoor weet de toehoorders in theaters, kerken en kastelen in binnen- en buitenland steeds weer te boeien en te ontroeren met prachtige Russisch-orthodoxe muziek en vrolijke, romantische Kozakkenliederen.
Nog nooit een optreden van dit koor bijgewoond? Laat u verrassen en kom zondag 8 oktober om 14.00 uur naar het Castellum Theater in Alphen aan den Rijn.

In dit jubileumjaar heeft het koor al vele hoogtepunten meegemaakt, zoals een optreden voor de Russische tv als hommage aan het verongelukte Alexandrovkoor, een tournee door Wit-Rusland met veel bijzondere momenten en ontmoetingen, twee optredens in de Russisch-orthodoxe kerk in Den Haag en concerten in Oude Wetering, Ammerstol, Gouderak en Zoeterwoude.

Hét hoogtepunt van het jaar wordt het komende jubileumconcert, uiteraard in Alphen aan den Rijn, in het Castellum Theater. Dirigent Arkadi Gankin, afkomstig uit Wit-Rusland, zal de bassen, baritons en tenoren weer met veel enthousiasme aansturen. Het wordt een feestelijk concert met rijkgeschakeerde Russisch-orthodoxe a capela liederen en opzwepende kozakkenliederen op het programma.

Voor dit bijzondere concert is de Russische mezzo-sopraan Viktoria Pankratova uitgenodigd. Voor de begeleiding zorgt het Russisch muziekensemble Samovar. De nummers worden aangekondigd door lady-speaker Nataliya Staravoit.

Via www.theatercastellum.nl kunt u 24 uur per dag nu nog de mooiste plaatsen uitzoeken en wordt de E-ticket na betaling per email naar u persoonlijke emailadres gestuurd. En bij het concertbezoek hoeft u niet aan te sluiten maar kunt u direct doorlopen naar garderobe of uw plaats in het gezellige Theater Castellum. Uw entreebewijs is incl. een consumptie in de pauze.

U bent allen van harte welkom!!

 

Pin It
IMG 9405 Viktoria4

Het concert van het Alphens Kozakkenkoor op 26 maart 2017 in de prachtig gerenoveerde Meerburgkerk (Goede Herderkerk) in Zoeterwoude-Rijndijk heeft weer een volle zaal getrokken. De toeschouwers konden genieten van mooie byzantijns-liturgische muziek en kozakkenliederen, begeleid door bajanspeler Igor Foersoev. Een hoogtepunt was het optreden van de Russische sopraan Viktoria Pankratova, die de prachtige akoestiek in de hoge kerk ten volle wist te benutten. Nataliya Staravoit was de ladyspeaker en kondigde de nummers aan. Met de Russische titels had ze weinig moeite.....

Het koor maakt zich nu op voor een concertreis door Wit-Rusland. Dat gaat in april gebeuren en heeft alles te maken met het tienjarig bestaan van het koor. Er worden concerten gegeven in Gomel en Minsk. Voor Arkadi Gankin wordt het een bijzondere reis, want hij is, net als Nataliya trouwens, in Wit-Rusland geboren. Hij heeft er zijn muzikale opleiding voltooid en is al tien jaar de dirigent van het Alphens Kozakkenkoor.

Het grote jubileumconcert van het koor is op 8 oktober 2017 in het Castellumtheater in Alphen aan den Rijn, misschien een datum om alvast in de agenda te zetten!

Pin It

Koor en zaal

Het Alphens Kozakkenkoor in actie in theater De Spreng

De ruim 200 bezoekers aan het concert van het Alphens Kozakkenkoor op 19 februari 2017 hebben kunnen genieten van een mooi concert. Het sfeervolle theater De Spreng in Oude Wetering, een prachtig verbouwd voormalig kerkje, leent zich bij uitstek voor een volumineus koor als de kozakken uit Alphen. Ook als het volume teruggaat, zoals in het mooie orthodoxe lied Iezje Cheroewiemie en de romantische serenade Nakinoev Plasjtsj, vormt elk akkoord zich harmonieus in de gulle akoestiek van het theatertje.

De Russische zangeres Irina Podzniakova, die zich een waardig vervanger toonde van de zieke Viktoria Pankratova, kwam met haar warme sopraanstem volledig tot haar recht, daarbij op bajan begeleid door de dirigent zelf, Arkadi Gankin. Igor Foersov, ook bespeler van de bajan, de Russische knoppenaccordeon, heeft zijn draai in de begeleiding van het koor gevonden. Met krachtige klanken weet hij de kozakken op het juiste pad te houden. Voor het eerst verzorgde ladyspeaker Nataliya Staravoit de aankondigingen en dat deed ze heel charmant. De uitspraak van de Russische titels kent voor haar geen geheimen.

Via Drachten en Moskou naar 'De Spreng' in Oude Wetering.....

Hoe gek het kan lopen. Een Russische familie die in Drachten woont, belde met familieleden in Moskou om Nieuwjaarswensen uit te wisselen. Die vertelden dat er net op de Moskouse tv een uitzending aan de gang was met een optreden van het Alphens Kozakkenkoor. Dit naar aanleiding van de vliegramp, waarbij 60 leden van het Alexandrov Ensemble waren omgekomen. Ter nagedachtenis zong het koor enkele liederen in dat programma. De mensen in Drachten, liefhebbers van kozakkenliedjes, zochten snel de website van het Alphens Kozakkenkoor op, bestelden kaartjes voor het concert in De Spreng en waren zondag 19 februari aanwezig. "Het concert was goed, onze verwachtingen zijn uitgekomen", aldus het commentaar. Leuk toch?

Concert Zoeterwoude

Het koor geeft dit jaar een reeks concerten in het kader van zijn tienjarig bestaan. Het volgende concert is op zondag 26 maart om 14.00 uur in de Goede Herderkerk, die langs de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude-Rijndijk ligt. Een aanrader voor degenen, die het concert in De Spreng hebben gemist!

Pin It

Viktoria3 website
Viktoria Pankratova

Kerkzaal voorzijde
Theater 'De Spreng'

In 2017 viert het Alphens Kozakkenkoor het tienjarig bestaan. Mèt veel concerten uiteraard. Al tien jaar zingen, maar nog nooit in het gezellige theater De Spreng in Oude Wetering!! Dat moet snel worden rechtgezet.

Het koor is op zondagmiddag 19 februari 2017 om 14.00 uur op volle sterkte aanwezig voor een optreden onder leiding van dirigent Arkadi Gankin.

Speciale gasten zijn de Russische zangeres Viktoria Pankratova en Igor Foersov, die op bajan speelt, de Russische knoppenaccordeon. Viktoria legt in haar optredens een onweerstuitbare Russische passie neer, die niemand onberoerd laat. Het koor heeft haar op het laatste moment nog kunnen boeken.

Het Alphens Kozakkenkoor, onlangs nog te zien op de Russische televisie, zingt Russisch-orthodoxe liederen en vrolijke, melancholieke en romantische kozakkenliedjes.

Toegangskaarten

Kaartjes kunnen via deze website worden besteld, zie de link "Kaarten bestellen' links op deze pagina. De prijs is 12,50 euro. Zodra het geld is overgemaakt, stuurt de penningmeester via de post de kaartjes naar het door u opgegeven adres op (vanaf woensdag 15 februari worden de bestelde en betaalde kaartjes niet meer opgestuurd, maar op naam bij de kaartverkoop aan de ingang van de zaal klaargelegd).

Kaartjes zijn ook te koop bij Veenerick Boek en Kantoor aan het Noordplein in Roelofarendsveen en bij Primera Domien Koek aan de Meerkreuk in Oude Wetering. Vanaf 13.30 uur, als het theater open gaat, kunt u nog kaartjes aan de zaal kopen, dit zo lang de voorrraad strekt. We rekenen op een volle zaal!

Нажмите здесь, чтобы прослушать пример репертуара хора: Отче наш

 DSC1716

Pin It
                                  

 DSC1716

CONCERT IN LANGERAAR OP 26 NOVEMBER 2016                           

Na hard studeren, afgesloten met een studieweekend in Erwitzen (Dtsl), is het Alphens Kozakkenkoor klaar voor een nieuw optreden in de Alphense regio. Het concert wordt gegeven op zaterdag 26 november 2016 om 20.00 uur in de mooie H.Adrianuskerk aan de Langeraarseweg in Langeraar.

Ensemble Samovar

Voor een luisterrijke begeleiding is voor dit bijzondere concert het Ensemble Samovar aangetrokken. Zij spelen op de authentieke instrumenten als bajan, domra en basbalalaika.

Viktoria Pankratova

Ze heeft al eerder met het koor opgetreden. Wie haar toen heeft gehoord, zal een reprise van harte verwelkomen. Wie haar nog niet heeft gehoord, zal haar optreden metde kozakken, zaterdag 26 november, niet gauw vergeten: de Russische mezzo-sopraan Viktoria Pankratova. Haar prachtige stem betovert luisteraars én zangers.
De algehele muzikale leiding is (volgend jaar alweer 10 jaar!) in handen van Arkadi Gankin.

De kaartjes kosten € 13, inclusief koffie of thee in de pauze, en zijn nog verkrijgbaar voor aanvang van het concert aan de zaal. De zaal gaat open om 19.30 uur..

Viktoria4

Zangeres Viktoria Pankratova

Pin It