Select your language

Agenda

Concert Berkel en Rodenrijs

Category: Friday 20 May 2022
Start: 7:30
Location : OLV Geboortekerk, Berkel en Rodenrijs
Accessibility: Openbaar
Tickets: €15
Description:

HET ALPHENS KOZAKKENKOOR EN HARPISTE SOPHIE VAN DIJK: EEN UNIEKE COMBINATIE
Op vrijdag 20 mei is in de OLV Geboorte kerk in Berkel en Rodenrijs een groot concert met het  Alphens Kozakkenkoor. Deze keer speelt daar als speciale gast harpiste Sophie van Dijk. Zij zal aan dit concert een bijzondere klankkleur toevoegen met haar virtuoze spel. De harp wint weer aan populaireiteit en zal zij zeker de juiste snaar weten te raken om in Berkel het publiek in vervoering te brengen. Het Alphense koor heeft zijn repertoire aangepast vanwege de situatie in Oekraïne. “Wij distantiëren ons van alles wat met geweld en oorlog te maken heeft". We willen u slechts laten beleven, dat ook onze muziek vreedzaam is en alleen maar mensen verbindt”

Het concert wordt georganiseerd door Cultuur aan het Lint en staat in teken van solidariteit met de vluchtelingen uit Oekraïne. Ook burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Lansingerland zijn hiervoor uitgenodigd.

“Het batig saldo van dit concert gaat naar de bekende aktie van Pastoor Bladowski. Daarmee steunen we een Poolse parochie, die vlakbij de grens Polen/Oekraïne vluchtelingen helpt en opvangt”, vertelt Ria van der Burg van Cultuur aan het Lint. Kaarten zijn verkrijgbaar in Berkel bij Boekhandel Van Atten en Benzinestation v.d. IJssel en in Bleiswijk bij Primera. Op internet zijn kaarten verkrijgbaar via cultuuraanhetlint.nl. en op deze site. Vluchtelingen uit Oekraïne in Lansingerland hebben gratis toegang. Dus hierbij ook een oproep aan alle gezinnen die vluchtelingen opvangen: laat ze dit bijzondere concert niet missen!  Men kan zich aanmelden via homeforukrainians@gmail.com. Ook de gemeente Lansingerland is betrokken. De organisatie waardeert ook enorm al die gezinnen die mensen uit Oekraïne hebben opgevangen en gehuisvest”. 

Het concert staat dan ook in het teken van verbondenheid met Oekraïne. Aan de deur is na afloop een collecte voor de vluchtelingenactie van Pastor Bladowski.

Het beloofd een bijzonder evenement te worden. U bent van harte welkom.